به گزارش کازرون نما، آیین رونمایی از کتاب «بوی خوش عطر» مجموعه خاطرات و دست نوشتههای شهید نصرالله ایمانی صبح دیروز با حضور آیتالله اسدالله ایمانی برادر شهید و دیگر مسؤولان فرهنگی استان در تالار اندیشه حوزه هنری انقلاب اسلامی فارس برگزار شد.
در این آیین حجت الاسلام مهدی صنعتی محقق و مصحح کتاب «بوی خوش عطر» با بیان اینکه از دغدغههای همیشگی ما ترسیم نقشآفرینی رزمندگان شهرستان کازرون در دفاع مقدس بود، خاطرنشان کرد: در این زمینه طرح تدوین شد که در مرحله اول به ارزیابی کتب منتشر شده پرداختیم که نتیجه آن انتشار کتاب "باران و بوران" در سال 1390 به قلم دکتر محمد عارف و "بوی خوش عطر" است.
مهدی صنعتی به ویرایش مجدد کتاب خاطرات شهید نصرالله ایمانی اشاره کرد و گفت: در این اثر به بررسی مجدد خاطرات شهید ایمانی از هفت سفر خود به مناطق عملیاتی که به صورت روزنوشت و به قلم خود شهید نگاشته شده است پرداخته ایم که در برگیرنده حوادث مهرماه 1357 تا شهادت او در اردیبهشت ماه 1362 است.
وی پیرامون کتاب «بوی خوش عطر» اظهار داشت: نکتهی مهم و اساسی این یادداشتها، اهمیت فراوان آن برای فرهنگ پایداری شهرستان کازرون است؛ روزنوشتهای نصرالله به دلیل حضور جدّی و مستمر وی از آغازین روزهای دفاع مقدس سندی مهم بر اثبات مجاهدت پیشگامانهی رزمندگان کازرونی و چراغ راهی برای پژوهشگران عرصهی فرهنگ پایداری این شهرستان است.
این استاد حوزه علمیه ضمن اشاره به این مطلب که خاطره باید مستند و قابل دفاع باشد و روایات یکدیگر را همپوشانی کنند اضافه کرد: این خاطرات به دلیل هم زمانی نگارش آن ها با وقایع خالی از هرگونه قضاوت و تاثیرگذاری عوامل دیگر در آن است و روایتی امین از روحیات شهید نصرالله ایمانی و بسیاری از رزمندگان است؛ انتقال مرامها و مسلکها، محبتها و رفاقتها، سختیها و خوشیها، ترسها و شهامتها، اشتباه و درستاندیشیها، عقدهها وکینهها که وی به راحتی و به دور از هرگونه غل و غشی به بیان آنها پرداخته، از ویژگیهای مهم این کتاب است.
مصحح «بوی خوش عطر» با بیان اینکه «بوی خوش عطر» تا کنون دوبار و از سوی دو نهاد مختلف و با دو نام گوناگون منتشر شده است، گفت: لزوم تکمیل و از بین بردن نقاط ابهام این خاطرات، پژوهشگر را بر آن داشت تا پس از بررسیها و تلاشهای فراوان و با استفاده از نامههایی که نصرالله در زمانهای مختلف برای خانواده یا دوستانش ارسال کرده و به توضیح برخی اتفاقات رویداده در میدان نبرد و حالات فردی خود -که برگرفته از اتفاقات جبهه و جنگ بود- پرداخته بود، به متن به دست آمده در دو کتاب نامبرده بیفزاید تا از این طریق هیچ نگاشتهای در توصیف آن رویداد بزرگ از زاویه دید نصرالله مغفول نمانده باشد.
مسوول کانون فرهنگی هنری اشراق افزود: از جمله نتایج این رویکرد، تغییر کتاب در زمان بندی سفرها است؛ کتابی که متاسفانه به دلیل عدم توجه به نکات مبهم و تلاش جهت حل آنها، با ذکر این دلیل که «متأسفانه عمدهی یادداشتهای این سفر در دفتری که به هنگام شهادت در جیب نصرالله بوده، احتمالاً در آمبولانس یا محل تخلیهی شهدا مفقود شده است» بدون هیچ یادداشتی از شهید در این سفر منتشر شده بود، با این روش، علاوه بر آنکه به مقداری از خاطرات و رویدادهای سفر چهارم شهید دست یافتیم، حجم قابل توجّهی بر مجموعهی خاطرات نصرالله در سایر سفرها افزوده شد. در کنار این امر، توجه مجدّد به این خاطرات، ما را به این نکته رهنمون کرد که وی به بهانهی بررسی نقشآفرینی شهیدان «بهمن شجاعی» و «عبدالرحمان رضازاده» با عنوان «آواز غم با شفقی که بهخون نشست» بسیاری از خاطرات سفر چهارم خود را نگاشته است که متأسفانه در دو ویرایش پیشین از دید منتشرکنندگان پنهان مانده و در ابتدای سفر پنجم منتشر شده بود که به خاطرات سفر چهارم افزوده شد. این روش در سفر آخر کتاب نیز نمود یافت و با استفاده از دو نامه شهید به خواهر و پدرش، که آخرین نوشتههای شهید پیش از شهادت محسوب میشوند، مزیّن به خاطرات سالهای دفاع و حماسه گردید
حجت الاسلام صنعتی در پاسخ به این سوال که آیا تغییراتی را در متن خاطرات هم شاهد هستیم متذکر شد: کتاب مجددا ویرایش شد. در این اثر از زبان شکسته و محاوره ایی در بیان خاطرات استفاده شده بود و ارکان جمله به درستی تنظیم نگردیده بود، از این رو باید ویرایشی جهت یک دستی صورت میگرفت و باز تولید رخ میداد.
کتاب «بوی خوش عطر» از سوی انتشارات سلمان فارسی و به تلاش واحد ادبیات و هنر پایداری کانون فرهنگی هنری اشراق کازرون در 288 صفحه و به قیمت 150000ریال منتشر شده است.